Hersenletsel heeft gevolgen op lichamelijk, cognitief, emotioneel en gedragsmatig gebied. Dit is ingrijpend voor de betrokkene zelf en voor zijn omgeving en zal ook gevolgen hebben voor de onderlinge relatie. Activisie begeleidt bij de relatie-vraagstukken die kunnen ontstaan ten gevolge van het hersenletsel. Het aanbod kan bestaan uit:

  • Informeren en adviseren over de gevolgen van het hersenletsel
    Inzicht geven in gevolgen van NAH, aan betrokkene zelf, partner, kinderen en familieleden. Adviseren over het omgaan met veranderd gedrag, omgaan met cognitieve beperkingen, omgaan met verwerkingsreacties.

  • Het aanreiken van praktische handvatten
    Voorstellen doen voor aanpassing van de woonomgeving, bijvoorbeeld het gebruik van een planbord, stappenplan, pictogrammen. Voorstellen doen voor aanpassing van de woonsituatie, bijvoorbeeld gestructureerde taken in huis, een evenwichtige energieverdeling, het bieden van een prikkelarme woonomgeving.

  • Ondersteuning bij echtscheiding
    Ondersteuning bieden aan de client met NAH bij gesprekken met een mediator, bij het maken van keuzes bij scheiding en bij verwerkingsproblemen. Overzicht bieden aan de client met NAH bij het scheidingstraject. Uitleg geven aan partner en aan mediator over NAH.

 logo hkzActivisie heeft het HKZ-certificaat voor de begeleiding groep en individueel.Het certificaat maakt zichtbaar dat het kwaliteitssysteem van de organisatie getoetst is aan de normen die speciaal voor de gehandicaptenzorg zijn ontwikkeld.

De Theetuin valt buiten de HKZ-normering. 

Lees meer over HKZ >>

Locatie 'de Terp'
Bloemendaalseweg 41a
2803 AW Gouda
Telefoon: 0182-539317

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie 'de Dijk'
Zegwaartseweg 27c
2722 PP Zoetermeer
Telefoon: 079-3434791

 oplaadpunt2  340

 

 

Copyright © 2018 Activisie B.V.   |  Disclaimer & Privacybeleid